fbpx

ЩО ТАКЕ АЛКАЛІЗАЦІЯ ТА ЯКІ ПЕРЕВАГИ ВОНА НАДАЄ?

Алкалізація – це обробка какао мінералами, які природньо входять до складу какао. Вона знижує кислотність, а шоколадний смак, аромат та колір какао підкреслюються та підсилюються.
Існує два технологічних способи алкалізації какао – на етапі какао нібсів чи вже перед розмелюванням частково знежиреної какао-маси в порошок.
Преміальне какао проходить алкалізацію на етапі какао-нібсів (тобто перед обсмажуванням та перетиранням у какао-терте) на відміну від бюджетного промислового какао, яке алкалізується вже після пресування, тобто перед самим розмелюванням у порошок.
Перший спосіб забезпечує розкриття необхідних смаків, кольорів та ароматів какао, в той час як другий спосіб запроваджується навпаки для маскування смакових недоліків одночасно з економією витрат.

Тепер Ви знаєте, яке додаткове запитання із зірочкою варто ставити перед постачальниками какао-порошків. Отримана відповідь буде відповідати рівню професійності та знання своїх продуктів.
В нашому асортименті присутні 4 ексклюзивні види КАКАО-ПОРОШКІВ, алкалізованих на етапі какао-нібсів: Red, Brown, Brut та Black!

Отримати прайс, каталог
оформити замовлення