ЯК ЗАВАРИТИ КАКАО-БОБИ В ЧАЙНИКУ
1) Додайте в чайник із заварником 2-3 чайні ложки (10-15г) мелених какао-бобів
2) Наповніть чайник гарячою водою: 150-200г при температурі 93-95°С
3) Час заварювання 5-7хв.
Важливий аспект - в результаті заварювання вода екстрагує на себе розчинні частинки какао-бобів, не варто очікувати, що какао-боби повністю розчиняться. Після заварювання какао-боби смакують як молоді горіхи, тому це й ще корисний снек на додачу до напою!
Завдяки високому вмісту теоброміну та поліфенолів напій із какао-бобів дуже бадьорить, покращує серцево-судинну та мозкову діяльність.
P.S. Цей напій кардинально відрізняється від традиційного какао, що готують на молоці. Для розуміння можна провести аналогію з приготуванням кави або чаю імерсійними методами (шляхом занурення продукту в воду на обмежений час). Але є нюанс – какао-боби чудово смакують і після заварювання напою!
Рецепт Олександра Бойченко