fbpx

МЕЛЕНІ КАКАО-БОБИ – НОВИЙ ПРОДУКТ В СВІТІ КАКАО

Жага до експериментів та інновацій закладена в нашу ДНК! Тому ми в WOW CACAO розробили новий суперфуд – 100% натуральний какао-порошок прямо з какао-бобів – мелені какао-боби.

На відміну від звичайного какао-порошку, який мелеться після віджимання частини какао-масла з тертого та проходить багато виробничих етапів, ми мелемо какао-боби як вони є – тобто без віджимання з них какао-масла та без промислової обробки!
Наш процес складається з наступних етапів:
1) Вручну відбираємо найкращі ароматичні теруарні боби
2) Лайтово обсмажуємо їх невеликими партіями
3) Очищуємо обсмажені боби від лузги (какао-вели) та подрібнюємо їх на нібси
4) Мелемо очищені какао нібси в порошок

Після тестування ступенів помелу какао-бобів ми вирішили виготовляти дві фракції (вони відрізняються візуально та можуть використовуватись в залежності від ваших вподобань та функціональних призначень):
– FINE, де розмір частинок становить до 0,5мм (порошок)
– SMALL, де розмір частинок становить до 1,5мм (порошок з зернятками зовні схожими з зернами ванілі)

Коло використання мелених какао-бобів дуже широке та включає напої, десерти, морозиво, випічку, сухі сніданки та снеки – тобто співпадає зі звичайними какао-порошками. Але при цьому мелені какао-боби мають яскраво виражені інтенсивні аромати та смаки, приємну текстуру, а ще й не розчиняються так швидко (тобто вони термостабільні), що разом створює абсолютно новий досвід споживання какао! На додачу це ще й автентичний суперфуд, коріння якого походить з давніх часів майя та ацтеків, а теруарне походження підкреслює унікальні смакові особливості.

 

Фактично мелені какао-боби – це новий продукт в лінійці какао від боба на додачу до вже добре відомих какао продуктів. Постає наступне запитання – чому його не виробляли раніше, як наприклад, мелену каву, ваніль та спеції? Відповідь дуже проста – у промислових обсягах виробляти мелені какао-боби дуже складно та нецікаво великим підприємствам, тому що замість двох продуктів (какао-масла та порошку) отримується тільки один. А технологічна складність та тривалість виробничого процесу полягає в тому, що завдяки високому вмісту какао-масла в бобах (тобто без його віджимання) помел має проходити дуже повільно та в малих обсягах. При спробі його пришвидшити боби починають перетворюватись на пасту (тобто какао-терте), що, як кажуть в Одесі, дві великі різниці. Тобто така технологія можлива тільки на крафтовому виробництві та в невеликих обсягах.

В нашому асортименті присутні 4 види ароматичних МЕЛЕНИХ КАКАО-БОБІВ з теруарів Еквадору, Домініканської республіки та Папуа-Нової Гвінеї.

Отримати прайс, каталог
оформити замовлення