fbpx

ВПЛИВ НАПОЇВ ІЗ КАКАО-БОБІВ НА ЗДОРОВ’Я – СУЧАСНИЙ ПРИКЛАД КУНА

Індіанці Куна, які мешкають на Карибському узбережжі Панами, мають низький кров’яний тиск, що не підвищується з віком, живуть довше ніж інші Панамці, рідко страждають від серцевих нападів та інсультів, рідше хворіють на рак і діабет. Відмінна особливість їхнього раціону полягає в високому щоденному споживанні напоїв із какао-бобів (близько п’яти чашок какао, змішаного з водою та невеликою кількістю цукру). Мова йде саме про КАКАО-БОБИ (а не про похідні какао продукти чи шоколад), які ці індіанці самі вирощують та збирають, і на основі яких далі готують напої.

Вчені перевірили чи вказані особливості здоров’я Куна не є їхньою генетичною ознакою та провели дослідження, в якому порівняли стан здоров’я місцевих індіанців з тими, хто вирішив іммігрувати на інші континенти. Виявилось, що гіпертонія серед них стала звичним явищем, а рівень тиску з роками став зростати. Також серед іммігрантів різко зросла частота інших захворювань, вказаних вище. Тобто генетика тут не має впливу. При цьому з їхнього раціону зникло щоденне споживання напоїв із какао-бобів.

Згідно висновків багатьох досліджень основна користь какао пов’язана з високим вмістом Флавонолів та Теоброміну. Флавоноли активують синтез оксиду азоту в організмі людини. Епікатехін, антиоксидант, який присутній у какао, сприяє розширенню кровоносних судин, кровообіг покращується та організм стає більш насиченим киснем. В результаті самопочуття покращується, рівень втоми знижується, а концентрація, мозкова активність та працездатність зростають.
Насолоджуйтесь какао від боба та будьте здорові!

Отримати прайс, каталог
оформити замовлення