fbpx

КОЛЕСО КАКАО ВІД БОБА ДО ШОКОЛАДУ

Нам дуже пощастило знайти колесо, на якому ми демонструємо шлях какао від боба до шоколаду.
Після збору врожаю фермери ферментують та висушують какао-боби. Далі какао-боби проходять наступні виробничі етапи.

1 ЕТАП: на ньому какао-боби відбирають, обсмажують, очищують від велли (лузги) та подрібнюють на нібси. В результаті отримаємо два продукти:
– КАКАО НІБСИ (тобто крупку)
– та КАКАОВЕЛЛУ (оболонку від какао-бобів)
Какао нібси використовуються в подальших виробничих етапах чи вже як готовий інгредієнт для десертів, випічки, морозива, а також як корисний снек. Какаовелла не використовується далі, її можна заварювати як чай.

2 ЕТАП: далі із какао-нібсів ми робимо МЕЛЕНІ какао-боби, які зовнішньо нагадують традиційний какао-порошок, але їхня відмінна особливість полягає в тому, що ми не віджимаємо з них частину какао-масла! Цей продукт можна використовувати для заварювання альтернативних какао напоїв чи як суперфуд – корисну харчову добавку.
Також на шляху до шоколаду какао-нібси перетирають в пастоподібну масу, яка після затвердіння зовнішньо нагадує темний шоколад. Це – ТЕРТІ какао-боби (чи какао-терте чи 100% шоколад без цукру!)

3 ЕТАП: при пресуванні какао-тертого отримають два наступних окремих продукти:
– КАКАО-МАСЛО
– та КАКАО-ПОРОШОК зі зниженим вмістом какао-масла (від 10 до 24%)

4 ЕТАП: хоча виготовлення шоколаду – це дуже витончений, майстерний та технологічно складний процес, основні інгредієнти різних видів шоколаду досить легко запам’ятати:
– ТЕМНИЙ ШОКОЛАД: Терті какао-боби, какао-масло, цукор, ваніль
– МОЛОЧНИЙ ШОКОЛАД: Терті какао-боби, какао-масло, сухі молочні продукти, цукор, ваніль
– БІЛИЙ ШОКОЛАД: Какао-масло, сухі молочні продукти, цукор, ваніль

Як бачите, на нашому колесі представлені всі похідні какао-продукти на шляху від боба до шоколаду. І саме такий повний асортимент КАКАО від боба ми вам пропонуємо.

Отримати прайс, каталог
оформити замовлення