Після перетирання КАКАО НІБСІВ отримають КАКАО-ТЕРТЕ (альтернативні назви: терті какао-боби, какао лікер, шоколадна маса чи несолодкий шоколад), де вміст какао-масла становить близько 50% як в самих бобах. Далі для отримання 100% КАКАО-МАСЛА як окремого продукту та підготовки до отримання какао-порошку зі зниженим вмістом какао-масла, частину какао-масла віджимають з какао-тертого. Потім частково знежирену какао масу розмелюють у какао-порошок, де вміст какао-масла може бути низьким чи високим, а саме:
– 10-12% – це обезжирене какао з низьким вмістом какао-масла, яке в основному використовується в промисловій випічці та кондитерській глазурі (як альтернатива шоколаду);
– 20-24% – це преміальне какао, яке має шоколадну в’язкість у напоях, десертах чи морозиві завдяки високому вмісту какао-масла.
Існує ще й какао-порошок майже повністю знежирений – з вмістом какао-масла близько 1%. Такий продукт не є натуральним адже для його отримання використовуються складні хімічні процеси та речовини для додаткового знежирення після віджимання какао-масла механічним способом.
В нашому асортименті присутні 4 ексклюзивні види КАКАО-ПОРОШКІВ з високим вмістом какао-масла: Natural (22-24%), Red (22-24%), Brown (22-24%) та Brut (20-22%).